Nyheterna

Från min verksamhet och det som händer i mitt liv. Uppdatering sker ungefär varannan månad. För mer kontinuerliga nyheter hänvisar jag till följande sociala medier:

 

Sociala medier

AKTUELLT

 

onsdagen DEN 13 augusti

Hej!

 

Efter att ha hållit det hemligt i flera månader kunde jag igår göra följande nyhet "Facebook-aktuellt": Under våren 2018 kommer jag medverka i "Mamma Mia!" i Helsingfors i Finland. Den här versionen kommer spelas på finska (ja, vi sjunger även på det språket) och jag kommer ha rollen som swing. Lättförklarat skulle man kunde beskriva uppgiften som "jourhavande artist", då jag kommer lära mig de sju ensemble-killarnas roller och hoppa in när de är sjuka, lediga eller skadade. Det här kommer vara en arenaversion (cirka 3 000 sittplatser) och spelas åtta gånger i veckan.

 

Premiären sker i maj, men redan i slutet av februari åker jag över för att repetera in sångerna, spela in desamma i studio och därefter dra vi igång med koreografierna. Vi är fyra svenskar i teamet (alla är swing och alla har medverkat i den svenska versionen av "Mamma Mia!" som spelades i Finland för några år sedan) och det ska bli oerhört spännande att se en ny uppsättning och tolkning växa fram.

 

Det är dock mycket som händer innan jag återigen blir Helsingfors-bor och då tänker främst på urpremiären av mitt nyskrivna verk "Imse vimse spindel" i december. Nu är det klart att det blir i min födelsestad Karlskrona den 4 december och biljetterna är släppta! Jag vill alltid försöka lägga mina urpremiärer där, så som jag gjorde med "Komma ut" under Karlskrona Pride i maj förra året.

 

Ett första smakprov från föreställningen blev under en reading på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm i början av augusti. Det innebar att jag och min medspelare Åsa-Lena Hjelm läste ett utdrag från verket (cirka 15 minuter) och detta gjorde vi ihop med fyra andra dramatiker, som läste sina nyskrivna verk. Planeringen för "Imse vimse spindel" är i full gång och de intensiva repetitionerna drar igång i november. Det kommer bli en spännande period och det blir alltid mycket att hålla reda på när man som jag både är producent och skådespelare i produktionen.

 

Om det "bara" hade varit det här verket, som jag skulle förbereda och jobba med, kanske det hade varit lugnare, men parallellt med detta spelar jag "Komma ut" och "Ondskan". Det drog igång på riktigt i mitten av augusti när jag inledde spelhösten med just sistnämnda monolog för Inner Wheel på deras årsmöte. Efter det har det varit minst sagt hektiska veckor med föreställningar i Blekinge, Småland, Göteborg och Stockholm.

 

Innan hösten drog igång på riktigt hann jag dock med att få uppleva två nära vänners bröllop. I och med att jag är producent också är det toppen att kunna planlägga turnéschemat efter vissa specifika saker, så som ett bröllop. Jag var inte riktig ledig, eftersom brudparet hade bett mig att sjunga och det var inget, som jag tvekade en sekund över!

 

En annan sak, som också var avslappande och kompetensbildande, innan allt drog igång, var ett besök i London, där det ofta handlar om att jag antingen sjunger för min sångmentor Ross Campbell eller ser på musikaler. Den här gången träffade jag visserligen Campbell, men i och med att våra respektive var med valde vi att se musikal ihop istället. Jag och min sambo gick dessutom på ytterligare två musikaler efter det.

 

Det är så mycket som händer på två månader och det sista, som jag så klart vill nämna, är att jag tog emot ett ekonomiskt stöd för arbetet med "Imse vimse spindel" av Sparbanksstiftelsen Kronan när jag var på besök i Blekinge i slutet av augusti. De ville lyfta fram föreställningen och samarbetet, som jag har med Rise Sverige. Ett STORT TACK för ert generösa stöd!

 

Vi ses!

Oskar