Följ på
Instagram

Nyheterna

Från min verksamhet och det som händer i mitt liv. Uppdatering sker ungefär varannan månad. För mer kontinuerliga nyheter hänvisar jag till följande sociala medier

 

Sociala medier

AKTUELLT

Följ på
Facebook

OSKAR STERNULF

 

Måndagen DEN 19 November

Hej!

 

Jag ser alltid tillbaka på vad som har hänt sedan sist jag skrev för att få en sådan bra uppfattning som möjligt och för att kunna ge er så bra detaljer som jag bara kan. Många följer mig även via sociala medier (länkar ovan), men de som bara läser "Aktuellt" kan jag berätta att det har varit extremt mycket resande.

 

Sedan jag skrev var jag i Karlskrona och har därefter turnerat i följande städer/orter: Göteborg, Partille, Stockholm (flera gånger), Lilla Edet, Uppsala, Olofström, Karlskorna (igen!) Torsås, Mörrum Härryda och nu befinner jag mig på hotellet i Värnamo.  Den här veckan spelar jag "Komma ut" för samtliga årskurs 8 i hela kommunen.

 

Efter mitt Karlskrona-besök i september åkte jag och min sambo Jonas till Belgrad och jag friade till honom där. Nu brukar jag inte vara så oerhört privat i mina inlägg, men jag kände ändå att det här ville jag uppmärksamma. Vi var i Serbien på vår 5-årsdag och jag chockade Jonas rejält. Det var en härlig semester och ett härligt frieri!

 

Nästan direkt efter att jag kom hem från Belgrad åkte jag upp till Umeå och medverkade i SVT:s Go'kväll och berättade främst om "Komma ut", en hel del om frieriet men även lite grann om min bok "Gay, straight eller mittemellan?".

 

Även om jag har räknat upp många städer i Sverige och Serbien-resan, har jag även besökt Finland och Helsingfors för min internationella debut med "Komma ut". Den framfördes på Luckan, det finlandssvenska kulturcentret i Finland och jag hade även ett författarsamtal om min bok. Det var ett väldigt besök i grannlandet och det finns redan nu förfrågningar om att jag ska komma tillbaka framåt vårkanten.

 

Varför nöja sig med ett nordiskt land när man kan besöka fler? Det blev nämligen även en tur till Island, där jag spelade "Komma ut" på den Svenska ambassaden i Reykjavik. Ambassadör Håkan Juholt med fru Åsa var oerhört tagna efteråt och hoppades att jag även skulle kunna besöka Island inom det närmaste året och sprida föreställningen till fler svenskspråkiga.

 

Utöver alla föreställningar har jag även jobbat en del med modelluppdrag. För några veckor sedan gjorde jag ett för Nordea, och resultatet kommer att synas runt om i Norden i början av 2019. Ett annat uppdrag, som redan nu finns ute på mitt Galleri, gjorde jag för Tieroom. Här kommer det dock publiceras fler bilder framöver, men några smakprov finns redan upplagda.

 Jag har även fått delta i Dansmässan 2018 i Stockholm och fått ny inspiration av bra och nytänkande föreställningar. Det är alltid kul att träffa andra dansare, få nätverka och få uppleva scenkonst under en intensivt och fantastisk dansdag!

 

Senast idag blev jag intervjuad av Spegeln, en medlemstidning för organisationen Rise, om mitt arbete med "Imse vimse spindel". Vi kommer att fokusera mer på den under hösten 2019, eftersom det har varit väldigt mycket med alla mina andra projekt. Dessutom har jag nyss gjort det officiellt att jag har skrivit klart min nya pjäs - monologen "#snygg #snyggare #utbränd" - som kommer ha urpremiären våren 2019. Den handlar om sociala medier och psykisk ohälsa. Regissör för projektet är grymma Paula Ternström.

 

Vi ses!

Oskar