Nyheterna

Från min verksamhet och det som händer i mitt liv. Uppdatering sker ungefär varannan månad. För mer kontinuerliga nyheter hänvisar jag till följande sociala medier:

 

Sociala medier

AKTUELLT

 

onsdagen DEN 12 juli

Hej!

 

Det här blir första inlägget på denna nydesignade webbplats, som har gjorts av geniet tillika webbdesigner Marcus Boberg. Han var inne på min förra sida och blev väldigt inspirerad av att bygga en ny till mig som han tycker speglar mig som skapare. Här är resultatet, som jag är så himla lycklig över! En stor eloge och ett STORT TACK till Marcus, som valde att bygga denna webbplats till mig i födelsedagspresent. Det kan kännas väldigt passande med tanke på att jag den 1 juni firade tio år som yrkesverksam artist.

 

Förutom webbplats-nyheten kan jag nu även avslöja vem som kommer att vara regissör till min nya tvåpersonspjäs "Imse vimse spindel". Hans namn är Erik Åkerlind och är grundare och konsnärlig ledare till Göteborgs Dramatiska Teater. Urpremiären kommer ske nere i Blekinge i Sparresalen den 4 december i år och för bara några veckor sedan fick jag besked om ytterligare två stipender just för den här produktionen. Stödet kom från Sparbanksstiftelsen Kronan samt Offerfonden (RFSU). I början av augusti sker det en brunch-reading den 3/8 mellan 12-14 med mig och 4-5 andra dramatiker. Plats är inte fastställd, men det meddelar jag på Facebook-sidan ”Sternulfs Nöje” så snart jag vet.

 

"Ondskan" och "Komma ut" har spelats väldigt mycket under de senaste månaderna och det är just variationen av scenplatserna, som gör att det fortsatt är så himla roligt att vara på turné. Ena dagen kan jag spela "Komma ut" i en liten hörsal på ett gymnasium i Göteborg, dagen efter i en konferenslokal i Stockholm på Myntmuseet för artistjobbssajten StagePool, medan jag dag tre kan vara i stadshuset i Eskilstuna under deras Pride-festvial.

 

Just det här med att få vara en del av dessa Pride-festival gör mig extra varm om hjärtat. I år har jag redan besökt Queer Up!-festivalen (Kungsbacka), SpringPride (Eskilstuna) och West Pride två gånger (Göteborg) och till hösten är (so far...) Jönköping Pride inplanerat. Det pågår alltid en dialog med flertal festivaler, vilket jag så klart också kommer meddela om fler framträdanden på sådana platser blir aktuella.

 

Det har inte bara varit fokus på teatern den senaste tiden, utan i slutet av april medverkade jag på en masterclass i Stockholm med min sånglärare tillika mentor Ross Campbell. Tack vare mitt tips till Musikalliansen var vi åtta sångare, som fick möjlighet att delta och förkovra oss ännu mer inom sångteknik och sånginterpretation. Campbell är verkligen helt fantastisk och det är alltid lika inspirerande att träffa honom och suga åt sig all ny kunskap.

 

Jag har även hunnit med att hålla ännu en föreläsning om hur du blir attraktivare på artistmarknaden, hur du kan bygga ditt varumärke och bli än mer unik samt hur det är att vara egenföretagare. Dessa typer av föreläsningar sker flertal kulturutbildningar runt om i Sverige och senast var det Artistens musikalettor och teatertreor i Göteborg, som jag fick möjlighet att träffa. Jag hoppas att de blir lika inspirerade av min föreläsning, som jag blir av att träffa dem! Höstens föreläsningar börjar redan bokas in.

 

För bara någon vecka sedan var jag på besök i Oslo och min modellagentur Model S Management, där jag genomförde ett uppdrag för dem. Det är alltid härligt med jobbresor till grannländerna och jag längtar redan tillbaka till nästa besök! De var väldigt nöjda och trodde säkert att det kan bli återbesök snart igen. Dessutom blev jag i maj inskriven i en agentur i Stockholm, som heter Ladies Team/Team men, med modeller som är 28+.

 

Sist, men absolut inte minst, vill jag nämna om det reportaget, som Svenska Fotbollsförbundet skrev om mig och "Komma ut” nyligen, vilket jag tycker så tydligt visar på att fotbollsvärlden luckras upp allt mer och blir tolerantare och vill jobba ännu tydligare för alla människors lika värd. Underbart att känna den stöttningen och läs gärna det fina reportaget.

 

 

Vi ses!

Oskar