Följ på
Instagram

Nyheter

Från min verksamhet och det som händer i mitt liv. Uppdatering sker ungefär var tredje månad. För mer kontinuerliga nyheter hänvisar jag till följande sociala medier:

 

Sociala medier

AKTUELLT

Följ på
Facebook

OSKAR STERNULF

 

fredagen DEN 13 december

Hej!

 

Senast jag skrev var jag just igång med höstterminen och nu är den snart över. Det har varit en minst sagt intensiv höst och det är alltid svårt att försöka summera allting, utan att bli för långrandig.

 

Jag har nu verkligen kommit igång ordentligt med "#snygg #snyggare #utbränd" och har under hösten snart spelat den 50 gånger. Det är alltid härligt när nya produktioner blir uppskattade och att det ordet sprider sig om monologen, som handlar om sociala medier och psykisk ohälsa. Det är så klart extra kul att jag kunde ha ett flertal, (över)fulla offentliga föreställningar i Stockholm, då jag gästspelade på Teater Pero.

 

Sista föreställningen innan julledigheten med #snygg spelades igår när jag besökte Fridaskolan i Uddevalla och deras årskurs 9. Den här skolan har jag varit på fyra år i rad och de är alltid nyfikna på mina föreställningar. De bokade även in "Ondskan" för sina årskurs 7. Jag har även besökt Göteborg under hösten ett flertal gånger, då jag väldigt ofta har kommuner i just Västra Götaland-regionen, som återkommande arrangörer.

 

Utöver västkusten har jag varit i Karlskrona under två längre omgångar. Jag spelade #snygg för alla årskurs 9 och "Komma ut" för alla årskurs 8. Det är alltid så härligt att besöka mitt födelselän och redan nu vet jag att det blir turné där under våren OCH hösten 2020.

 

På tal om "Komma ut" så har min medskådespelare Vikor Flarkell kommit igång med att spela min HBTQ-monolog. Vi kör den parallellt och vissa dagar har det sammanfallit att vi till och med har spelat på samma klockslag. Det är härligt att han redan hunnit göra över 20 stycken och att många fler är bokade under våren.

 

En annan rolig grej med "Komma ut" är att den har blivit översatt till finska. Det kommer bli spännande att följa den här resan och vad som kommer ske nu. Dessutom, när jag ändå är inne på det här med HBTQ-relaterat, har jag fått ett stipendium till min kommande lättlästa tonårsbok, som handlar just om kärleken mellan två killar.

 

Det har blivit många föreställningar i Stockholm med omnejd och det är så roligt att få besöka skolor år efter år. Jag tar det aldrig för givet, utan blir bara genuint glad när jag får fortsatt förtroende att spela mina föreställningar på ett och samma ställe igen. Bara en sådan sak att Mälarhöjdens skola i år bokade in mig för ALLA årskurs 7-9 med samtliga av mina tre monologer. Så hedersamt!

 

Just det "med omnejd" är kul, då jag har fortsatt mitt fina samarbete med fritidsgårdarna i Södertälje under de senaste månaderna. Jag fick i uppdrag att spela "Komma ut" för samtliga fritidsgårdar och sedan någon månad senare ha återsamtal med ungdomarna. De sista samtalen blir nästa vecka och det är så kreativt och intressant och få höra dessa unga människors tankar om sexuell läggning och identitet.

 

Det har hänt mycket andra saker också, men för att ni alltid ska få senaste nytt rekommenderar jag er att följa mig via sociala medier. Här sker inte uppdateringarna så ofta och ibland glömmer jag vissa (även större) nyheter.

 

Vi ses!

Oskar